当前位置: 高职单招 > 模拟试题 > 正文

2019年高职单招考试英语模拟试题(含答案)

2019-09-07 08:46:43文/董玉莹

2019年单招英语模拟试题【含答案】

一、阅读理解

1、阅读理解
As I stood in the return line and watched people, I became extremely impatient. My daughter had got four Barbie dolls and two identical Cabbage Patch Kids on Christmas, so I was eager to return toys that she didn't need. Suddenly a strong idea came to me. I eyed the lady in front of me with three small girls on her leg. The family looked poor. The children were without coats, and they had dirty faces and hair. “You are ready to get out of here, aren't you? Give her the things you want to return,” the still voice spoke. “Give them to her? These are mine. I'm not giving her my stuff,” I argued. I swallowed the urge that threatened to escape my lips when the voice spoke again. “Give her the toys.” I was familiar with the voice. I know I couldn't argue with that voice.
I sighed and tapped the lady on the shoulder. “Ma'am,” I cleared my throat. She looked at me with kind, tired eyes surrounded by wrinkles. “Yes?” she asked. “Would your little girls like to have these toys?” I pointed to my basket full of returns. “Would your children like to have them?” She was speechless, and I swore that tears were about to well up in her eyes. “You'd be doing me a favor. I can't stand in this line in a moment longer.” “You have no idea,” she shook her head. “You have no idea what that means to me.”
I started loading her basket as the excited girls watched. “Merry Christmas,” I said, “God bless you.” She replied as I nodded and exited the line. I didn't want to go the Walmart that day, but I went. I didn't want to give the lady my kid's toys, but I did. Sometimes doing what we don't want to do is exactly what we're supposed to do.???

(1)The author decided to return some of the gifts because ________._

A、she wanted to get some money
B、her daughter needed money then
C、her daughter didn't like them at all
D、all of them weren't in need

(2)When the author saw the woman and her three girls, she ________._

A、gladly helped them
B、didn't want to help them
C、pretended not to know them
D、hesitated about whether to help them

(3)The lady was speechless after hearing the author's words because ________._

A、she was too surprised to say anything
B、she was too moved to say anything
C、she didn't believe the author at first
D、she was considering the author's words

(4)Which of the following can be the best title for the passage?_

A、A Poor Lady
B、Holiday Spirit
C、Giving Happiness
D、Holiday Shopping

2、阅读理解
We ate on the go more than ever before. Here are three health apps that can help you better manage your health when you pursue your dreams.
⑴Doctors On Demand
Doctors On Demand enables you to visit a doctor without ever leaving your home, helping you use a computer, tablet or smart phone to have a doctor video chat with you. The service will help you locate and connect you to licensed doctors, psychologists, pediatricians (儿科医生) and more. Fees can be paid with HAS&FSA. It costs $40 for 15 minutes with a doctor or $50 for 20 minutes with a psychologist.
⑵Text4baby
I'm a big fan of Text4baby for a few reasons. The free service for pregnant women and new moms works by sending text messages to your smart phone three times a week with information about how to have a healthy pregnancy and baby. And the messages are timed to the pregnant woman's due date or the baby's date of birth, sending tips that are relevant to where a mother is in her pregnancy or where a baby is in stages of development. Tips range from breastfeeding to car seat safety to reminders about exercise, nutrition and more. The service combines interactive text messages, an app, video and web content in English and Spanish. Sign up by texting BABY to 511-411 or by downloading the app.
⑶RISE
RISE, an app available on iPhone(coming to Android in 2016), pairs you up with (与……绑定) a registered dietitian to improve your diet and reach health goals. You share photos of your meals and your exercise for the day with your coach, who then looks for areas where you can improve and gives advice, helps you set goals and is there to pat you on the back virtually(虚拟地) when you hit a milestone. What's also great is that you can text as much as you want with your dietitian and there is no need to go into an office. Fees for this service range from $9 per month to $50 a month. There is a free 7-day trial so you can try it out for a week to see if it's fit for you.???

(1)How much will you pay if you have a video chat with your psychologist for an hour using Doctors On Demand?_

A、$50.
B、$80.
C、$100.
D、$150.

(2)We can infer that the author is probably a ________._

A、famous pediatrician
B、software engineer
C、pregnant woman or new mother
D、registered dietitian

(3)What do you know about Text4baby?_

A、It is an app available only on iPhone.
B、You can sign up by texting BABY to 511-411.
C、People can't use Text4baby for free.
D、Text messages are sent in three languages.

3、阅读理解
Cleaning your plate may not help feed hungry children today, but the timeworn advice of mothers everywhere may help reduce food waste from the farm to the fork, help the environment and make it easier to feed the world's growing population.
Hard data still being collected, but experts in Chicago said about 30% to 50% of the food produced in the world goes uneaten. The average American throws away 33 pounds of food each month—about $40 worth, which means each person throws away almost 400 pounds of food. The US Department of Agriculture says that 23% of eggs and an even higher percentage of produce ends up in the trash.
“We forget we have all these fresh fruits and vegetables, and at the end of the week we have to throw them away”, said Esther Gove, a mother of three young children in South Berwick, Maine. “Now, I don't buy as much fresh produce as I used to.”
But the effect of food waste arrives far beyond the kitchen. Agriculture is the world's largest user of water, a big consumer of energy and major emitter of greenhouse gases during production. Experts say reducing waste is a simple way to cut stress on the environment and can ease pressure on farmers, who will be called on to feed an expected 9 billion people around the world in 2050, compared with nearly 7 billion today.
No matter how sustainable (可持续的) farming is, if the food's not getting eaten, it's not sustainable and it's not a good use of our resources. In richer nations, fruit and vegetables end up in the trash because they aren't pretty enough to meet companies' standards, have gone bad in a home refrigerator or aren't eaten at a restaurant. In developing countries, much food spoils before it gets to market due to poor roads and lack of refrigeration. High food prices are another reason, since some people can't afford the food that's produced.???

(1)From the first paragraph, we know that cleaning your plate ________._

A、is you mother's best advice for you
B、can solve certain problems for the world
C、can help feed hungry children all over the world
D、helps meet the growing population's needs

(2)The underlined word “emitter” in Paragraph 4 means ________._

A、user
B、finder
C、protector
D、producer

(3)What is a sustainable and convenient way for a customer in a restaurant?_

A、Ordering enough and packing the leftovers.
B、Ordering more than he or she can eat.
C、Ordering less and feeling hungry after leaving.
D、Ordering more and leaving the untouched alone.

(4)Which of the following topics will follow the text?_

A、More examples of food waste.
B、Ways to reduce food waste.
C、Experts' idea on the environment.
D、Advice for food with high prices.

4、阅读理解
After a year of examining many studies concerning whether homework is effective, NYC P. S. Elementary School decided that math worksheets and essay assignments were actually a waste of time. In February, Principal Jane Hsu sent a letter to parents stating that the Pre-K(学前班) through fifth grade students wouldn't be given any traditional homework to encourage kids to free time for reading, playing outside, or doing activities they enjoy.
“The negative effects of homework have been well established.” Hsu wrote in a note to parents. “They include, children's frustration and exhaustion, lack of time for other activities and family time and, sadly for many, loss of interest in learning.”
Some parents, however, disagree with the policy change, believing that a lack of focus will cause children to fall behind. Homework has been part of education from the beginning, and has increased in amount in recent years.
Hsu's advice that children should read and spend time with their families has upset some parents to the point of considering pulling their children out of the school. This group feels that homework gives children a goal to work toward. Others feel so strongly about the importance of homework that they have begun giving their own homework to their children.
An Australian Childhood Foundation survey finds that 71% of Australian parents feel they don't spend enough quality time with their children mainly because of the time spent running the household or the time spent helping with homework. Education experts in Australia are saying that parents should stop helping. Doing so will give kids more independence, give parents more free time, and help reduce the number of arguments caused by homework in the family.
While some research suggests that homework has little academic benefit for elementary students, other researches show homework can help kids develop independence, and confidence. It can also contribute to a sense of belonging or control over their lives. When parents try to help their children with homework, the assistance can take away that feeling and can also make working parents more tired.???

(1)Cancelling traditional homework is aimed at ________._

A、allowing students to learn on their own
B、wising students to spend more time with parents
C、inspiring students to seek self-development
D、motivating students to help with homework

(2)What can be concluded from the 1st and 2nd paragraph?_

A、Jane Hsu is the first principal to cancel homework.
B、Jane Hsu has done much research on different aspects of homework.
C、Jane Hsu pays little attention to students' academic records.
D、Jane Hsu knows students prefer activities to their subjects.

(3)Why are some parents strongly against Principal Jane Hsu?_

A、They are afraid their kids will fall behind.
B、They dislike their kids doing too many activities.
C、They have no time to give their children homework.
D、They don't think the school is responsible for their kids.

(4)What is the author's attitude to parents' helping kids with homework?_

A、Supportive.
B、Worried.
C、Unconcerned.
D、Negative.

二、完形填空

5、完形填空
It was an unforgettable experience. We sat in a boat waiting for Ofai. He was swimming under water. There were many beautiful shells at the bottom. If he could ever find some and bring them_1_, he would make a lot of money. It was a good and fast way to become rich. My uncle Harry was with us to take care of us. Suddenly I saw Ofai_2_ his arms. Then I could see a large shark fish_3_ under the water. All at once I was_4_ and held my breath.
“A shark!” cried my uncle. An anxious expression suddenly_5_ on his face. He was thinking of how to save Ofai. We_6_ at my uncle and waited for him to take_ 7_.
The fish came near. Now we could see him better. He was of a yellow-brown color and as big as our boat. What could we do to help Ofai? He had been under water for more than an hour. So by now he must be very_8_ and it was difficult for him to swim fast enough to_9_ the trouble. Thinking that Ofai's life was at great risk, my uncle could_10_ it no longer. Without_11_ he took his knife and jumped into the water. Down he went after the man-eating fish. The shark was_12_ straight for Ofai. Then, suddenly, the fish turned. My uncle's strong arm had_13_ the knife deep into the side of the great fish. The water turned red as blood ran from the shark.
Now Ofai had time to reach the top. At last he was safe in the boat. But the fish was_14_. He turned to_15_ the man who had hurt him. As he swam to my uncle, he opened his great mouth. Again the knife went forward. This time it cut deep into the shark's nose.
For a minute the shark lay_16_. Now Uncle was able to swim to the top. Ofai quickly pulled him into the boat. It wasn't long before the shark came to_17_. He hit the boat with such a hard_18_ that the sides were almost pushed in. We rowed as hard as possible and finally we were safe on the seashore.
It was my uncle's_19_ and ability that saved Ofai and all of us. We learned a lesson from this experience that courage_20_ everything in time of great danger. We will always keep this experience in mind._

1. A. down   

B. up

C. in

D. forward

2. A. wave   

B. rise

C. hold

D. extend

3. A. lying   

B. crawling

C. moving

D. jumping

4. A. annoyed   

B. excited

C. astonished

D. frightened

5. A. appeared   

B. existed

C. reflected

D. flashed

6. A. called   

B. stared   

C. laughed 

D. shouted

7. A. measure   

B. step

C. action

D. advice

8. A. tired   

B. excited

C. disappointed

D. satisfied

9. A. put up with

B. break away from

C. get along with

D. get out of

10. A. make   

B. stand

C. hold  

D. accept

11. A.  difficulty  

B. permission   

C. delay

D. preparation

12. A. waiting  

B. heading

C. fighting

D. looking

13. A. turned  

B. passed 

C. took

D. sent

14. A. sad   

B. calm

C. brave

D. angry

15. A. see   

B. help 

C. attack

D. protect

16. A. quiet   

B. frightened 

C. still 

D. discouraged

17. A. life   

B. notice

C. mind 

D. an end

18. A. movement  

B. weight

C. crash

D. blow

19. A. courage   

B. kindness

C. cleverness  

D. enthusiasm

20. A. matters   

B. means 

C. suggests

D. predicts

三、七选五

6、任务型阅读
Have you ever had the following experience? You have been given the task of organizing a conference, which includes a must-do list about a mile long. There is the conference site, the guest list, the materials, the technology and even the food and drink to think about and plan. If you are beginning to feel the stress, slow down and take a breath. ________.
Write down your goals. You will need to clearly define what you hope to accomplish with this conference because this will shape the rest of your decisions.  ________.
Develop your budget.  ________. Then break that budget into different parts such as conference site, materials and speakers' fees. Stick to your budget, and make sure your assistants are keeping their monetary limits as well.
 ________. When searching for locations, keep in mind the number of participants, the convenience of the location, parking and closeness to public transportation, airports and hotels. Your goal in finding a place to hold the conference should be making it as easy as possible for participants to attend.
Seek help from the staff of the conference site. If you have chosen a site that is known for holding conferences, you can seek help from the staff there as organizing meeting is what they do every day.  ________. They should be able to answer any questions or concern and provide advice when needed.
Of course, full preparations also include a walk-through. Go to the site and meet with the staff the day before to be certain that everything is in place and to take care of any small details.
  A. Decide on a schedule for the meeting
  B. Choose your conference site
  C. Read the following skills to figure out how to organize a conference
  D. Knowing what you want to achieve eases the stress of moving forward
  E. Make full use of this important resource
  F. You can do nothing without knowing how much money you have to spend
  G. Seek help from your colleagues to support every aspect of the meeting???

四、短文填空

7、语法填空
I will never forget that at the age of 9 I was asked to deliver a speech entitled A Challenge in My Life before the whole class! You can imagine how ________(terrible) shy I was the moment I thought of that…with so many eyes ________ (fix) upon me. I could do nothing but ________ (prepare) for it, though. First, I was to draft the speech, which was just a piece of cake for me, a good writer. But the hardest part ________ (lie) in my oral presentation from my memory, for to read from the paper was not allowed. The real moment began ________ I stood on the platform with my legs trembling and my mind blank. But my ________ (listen) were waiting patiently without any signs of rushing me. Gradually I found myself back, giving out my speech tongue-tiredly. After ________ seemed to be a hundred years, I found my audience applauding…I made it! From then on, my fear of talking before ________big audience disappeared. Actually with my confidence building up, I now turn out to be a great speaker. Looking back, I know the greatest difficult on our way ________ success is our fear. Overcome it, ________ you will be able to achieve your goals.???

五、短文改错

8、假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在该词下面写出修改后的词。
删除:把多余的词用斜线(/)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改的词。
注意:1).每处错误及其修改均仅限一词;
      2).只允许修改10处,多者(从第1处起)不计分。
Dear Paul,
I really can't thank you very much for your invitation.
I do want to accept them and take this opportunity to introduce traditional Chinese paintings to foreign friends, but I'm sorry to inform you that I can't. The reason is because I am busy preparing myself for the coming College Entrance Examination. As for the introduction speech, I strongly recommend my friend Anna, that is the most suitable choice to take my place on next Sunday. She begun to learn paintings at an early age and has good knowledge of traditional Chinese paintings. However, her active personality and perfect spoken English will help making your activity a success.
Sorry again for any inconvenience caused by my absence and all the best wish to you.
Sincerely yours,
Li Ming???

六、书面表达

9、假如你是光明中学的学生主席,你校最近成立了一个英语演讲社团,打算面向全校招募会员。请你以学生会的名义根据以下内容用英语写一则招募启事。内容包括:
  1).招募条件:热爱演讲,年级不限;
  2).简要说明加入社团的好处并呼吁大家参加;
  3).报名方式:扫描二维码并填写表格。
  注意:1).词数:100左右;
    2).标题和结尾已给出,不计入总词数;
    3).可适当增加细节,使行文连贯。
  参考词汇:招募recruit  扫描二维码 scan the QR code
Members Wanted
   
Student Union???


2019年黑龙江单招英语模拟试题(二)参考答案

一、阅读理解?

1、【答案】(1)D
(2)D
(3)B
(4)C__?
【考点】主旨大意题,推理判断题,细节理解题,人生百味类,记叙文__
【解析】【分析】本文讲述了作者送给一位贫穷的妇人和她的孩子玩具,实际上是把快乐送给她们。这让作者明白:有时候做我们不想做的事正是我们应该做的,那是在给人快乐。
(1)D细节理解题。根据第一段第三句My daughter had got four Barbie dolls and two identical Cabbage Patch Kids on Christmas, so I was eager to return toys that she didn't need.可知,作者的女儿已经有四个芭比娃娃和两个一模一样的椰菜娃娃,所以作者决定退回一些不需要的礼物。故选D。
(2)D推理判断题。根据第一段中I argued. I swallowed the urge that threatened to escape my lips when the voice spoke again. “Give her the toys.” I was familiar with the voice. I know I couldn't argue with that voice.和最后一段中的I didn't want to give the lady my kid's toys, but I did.可推知,作者看到这位妇女和她的三个孩子时,对是否要帮助她们曾犹豫不决。故选D。
(3)B推理判断题。根据第二段最后几句She was speechless, and I swore that tears were about to well up in her eyes. “You'd be doing me a favor. I can't stand in this line in a moment longer.” “You have no idea,” she shook her head. “You have no idea what that means to me.”可知,这位妇女感动得说不出话来。故选B。
(4)C主旨大意题。纵观全文,再根据第二段最后一句“You have no idea what that means to me.”特别是最后一段中I didn't want to go the Walmart that day, but I went. I didn't want to give the lady my kid's toys, but I did. Sometimes doing what we don't want to do is exactly what we're supposed to do.可知,本文讲述了作者送给一位贫穷的妇人和她的孩子玩具,实际上是把快乐送给她们。故选C。???

2、【答案】(1)D
(2)C
(3)B__?
【考点】推理判断题,细节理解题,数字计算题,日常生活类,说明文__
【解析】【分析】本文介绍了三个健康应用程序,当你追逐你的梦想时它们可以帮助你更好地管理您的身心状况。
(1)D计算题。根据(1)Doctors On Demand中Fees can be paid with HAS&FSA.It costs $40 for 15 minutes with a doctor or $50 for 20 minutes with a psychologist.可知,和一位心理学家视频聊天20分钟50美元,那么一个小时需要150美元,故选D。
(2)C推理判断题。根据(2)Text4bady中I'm a big fan of Text4baby for a few reasons. The free service for pregnant women and new moms works by sending text messages to your smart phone three times a week with information about how to have a healthy pregnancy and baby.可推知,作者是一名孕妇或一位新妈妈。故选C。
(3)B细节理解题。根据(2)Text4baby中The service combines interactive text messages, an app, video and web content in English and Spanish. Sign up by texting BABY to 511-411 or by downloading the app.可知,你可以通过发送BABY 到511-411。故选B。???

3、【答案】(1)B
(2)D
(3)A
(4)B__?
【考点】推理判断题,词义猜测题,社会现象类,议论文__
【解析】【分析】本文讲述了美国浪费食物的现状、浪费食物对环境的影响以及分析了发达国家和发展中国家食物浪费的原因。告诉我们要尽量减少食物浪费,这不仅有益于环境,而且能帮助养活不断增加的人口。
(1)B推理判断题。根据第一段Cleaning your plate may not help feed hungry children today, but the timeworn advice of mothers everywhere may help reduce food waste from the farm to the fork, help the environment and make it easier to feed the world's growing population.可知,吃光你盘子里的食物可以解决世界上的某些问题。故选B。
(2)D词义猜测题。根据Agriculture is the world's largest user of water, a big consumer of energy and major emitter of greenhouse gases during production.(农业是世界上最大的水资源使用者,在生产过程中它是能源消费大户和温室气体排放大户。)可知,consumer是关键词,农业是消耗能源同时生产温室气体,故选D。
(3)A推理判断题。根据最后一段第一句No matter how sustainable (可持续的) farming is, if the food's not getting eaten, it's not sustainable and it's not a good use of our resources.(不管农业如何可持续,如果食物不被迟掉,这是不可持续的,这不是很好的利用我们的资源。)可推知,在餐厅客人应该点够吃的菜就可以了,如果剩下要打包。故选A。
(4)B推理判断题。本文讲述了美国浪费食物的现状、浪费食物对环境的影响以及分析了发达国家和发展中国家食物浪费的原因。告诉我们要尽量减少食物浪费,这不仅有益于环境,而且能帮助养活不断增加的人口。所以接下来最可能介绍减少食物浪费的方法。故选B。???

4、【答案】(1)C
(2)B
(3)A
(4)D__?
【考点】推理判断题,细节理解题,教育文化类,议论文__
【解析】【分析】本文就是否取消传统的家庭作业展开了讨论,谈到了家庭作业的负面影响和一些父母反对取消家庭作业的理由。
(1)C推理判断题。根据第一段最后一句the Pre-K(学前班) through fifth grade students wouldn't be give any traditional homework to encourage kids to free time for reading, playing outside, or doing activities they enjoy.可知,取消传统家庭作业是为了鼓励学生寻求自我发展。故选C。
(2)B推理判断题。根据第一段the Pre-K(学前班) through fifth grade students wouldn't be give any traditional homework to encourage kids to free time for reading, playing outside, or doing activities they enjoy.可知,Jane Hsu取消传统家庭作业是为了鼓励学生寻求自我发展。“The negative effects of homework have been well established.” “They include, children's frustration and exhaustion, lack of time for other activities and family time and, sadly for many, loss of interest in learning.”可知,Jane Hsu认为家庭作业有许多负面影响。也就是Jane Hsu对家庭作业的不同方面做了很多研究。故选B。
(3)A细节理解题。根据第三段第一句Some parents, however, disagree with the policy change, believing that a lack of focus will cause children to fall behind.可知,一些父母反对是因为他们害怕自己的孩子落后。故选A。
(4)D推理判断题。根据最后一段最后一句When parents try to help their children with homework, the assistance can take away that feeling and can also make working parents more tired.可知,作者反对家长帮助孩子做作业。故选D。???

二、完形填空?

5、【答案】(1)B(2)A(3)C(4)D(5)A(6)B(7)C(8)A(9)D(10)B(11)C(12)B(13)D(14)D(15)C(16)C(17)A(18)D(19)A(20)B__?
【考点】记叙文,人物故事类__
【解析】【分析】本文讲述了作者经历的一次在海上遇到鲨鱼的难忘经历。
(1)B考查副词。A. down向下;B. up向上;C. in在……里面;D. forward向前。如果他能找到并带上来一些贝壳,他就能大赚一笔。故选B。
(2)A考查动词。A. wave挥动;B. rise上升;C. hold握住;D. extend延伸。wave one's arms“挥手”。由下文可知,一条鲨鱼出现了,因此此处是Ofai挥动手臂向作者他们发出求救信号。故选A。
(3)C考查动词。A. lying躺;B. crawling爬;C. moving移动;D. jumping跳跃。这时作者看见一条大鲨鱼在水下游动,故用moving。
(4)D考查形容词。A. annoyed感到烦恼;B. excited感到兴奋;C. astonished感到吃惊;D. frightened感到害怕。突然我感到害怕,我吓得一下子屏住呼吸。故选D。
(5)A考查动词。A. appeared出现;B. existed存在;C. reflected反射;D. flashed闪烁。突然他脸上露出担忧的表情。appear“出现,呈现”。故选A。
(6)B考查动词。A. called叫喊;B. stared盯着;C. laughed大笑;D. shouted呼喊。作者他们盯着叔叔看,等待他采取行动。故选B。
(7)C考查名词。A. measure测量;B. step脚步;C. action行动;D. advice建议。作者他们盯着叔叔看,等待他采取行动。take action采取行动。故选C。
(8)A考查形容词。A. tired疲倦的;B. excited兴奋的;C. disappointed失望的;D. satisfied满意的。现在他一定很累,很难游得足够快以摆脱困境。故选A。
(9)D考查动词词组。A. put up with忍受;B. break away from放弃;脱离;C. get along with取得进展;D. get out of逃避,避免。现在他一定很累,很难游得足够快以摆脱困境。get out of trouble“摆脱困境”,是固定搭配。故选D。
(10)B考查动词。A. make制造;B. stand忍受,站立;C. hold握住;D. accept接受。想到Ofai的生命危在旦夕,叔叔再也不能忍受了。故选B。
(11)C考查名词。A. difficulty困难;B. permission许可;C. delay拖延;D. preparation准备。他毫不犹豫地拿着刀跳下水。without delay“一刻也不耽搁”。
(12)B考查动词。A. waiting等待;B. heading朝着;C. fighting战斗;D. looking看。鲨鱼径直朝Ofai游去。head for“朝……前进”。故选B。
(13)D考查动词。A. turned转变;B. passed通过;C. took拿走;D. sent寄派,使进入。叔叔强有力的手臂已把刀深深地插入了大鲨鱼身体的一侧。send在此处表示“使进入”。故选D。
(14)D考查形容词。A. sad伤心的;B. calm冷静的;C. brave勇敢的;D. angry生气的。由于受到攻击鲨鱼被激怒了。只有D项符合语境。
(15)C考查动词。A. see看见;B. help帮助;C. attack攻击;D. protect保护。它转过身来,攻击伤害它的那个人。故选C。
(16)C考查形容词。A. quiet安静的;B. frightened害怕的;C. still静止不动的;D. discouraged丧失信心的。有一分钟的时间,鲨鱼躺在那儿,一动不动。still表示“静止不动”符合语境。quiet表示“安静,不出声”,这里强调鲨鱼被刺后一动不动,故选C项。
(17)A考查名词。A. life生命;B. notice注意,通知;C. mind理智;D. an end结束。come to life“苏醒,振作起来”,故选A。
(18)D考查名词。A. movement移动;B. weight重量;C. crash坠毁;D. blow吹,打击。a hard blow“重重的一击”。鲨鱼重击船身以至于船几乎被撞翻了。故选D。
(19)A考查名词。A. courage勇气;B. kindness善良;C. cleverness聪明;D. enthusiasm热情。根据文章内容以及下一空前的courage可知,答案为A。
(20)B考查动词。A. matters重要;B. means意味着;C. suggests建议;D. predicts预测。从这一经历中作者他们得到启示——在危险时刻勇气意味着一切。mean“意味着”。故选B。???

三、七选五?

6、【答案】C;D;F;B;E__?
【考点】说明文,七选五__
【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了如何高效地组织大型会议。
(1)C此句位于句末,起承上启下的作用。上文说当人们面临大型会议的任务时,往往感到有巨大的压力,下文介绍了高效组织大型会议的几条建议,故此空是承上启下的过渡句,故选C。organize是关键词。
(2)D根据本段小标题Write down your goals.及前一句You will need to clearly define what you hope to accomplish with this conference because this will shape the rest of your decisions.(你需要清楚地规定你希望在这次会议上完成什么,因为这将决定你的其他决定。)可知,D项“知道你想要达到什么能减轻前进的压力”符合本段内容,承接上一句。故选D。accomplish与achieve相照应。
(3)F本段小标题是Develop your budget.,与钱有关,与钱有关的只有F项。关键词budget与how much money相照应。
(4)B此空考查段落标题。本段介绍了选择会议地点时的注意事项,故选B。
(5)E根据段落主题句关键词help from the staff of the conference site.和空格前一句If you have chosen a site that is known for holding conferences, you can seek help from the staff there as organizing meeting is what they do every day.可知,在组织会议时您可以寻求举办会议地点处的工作人员的帮助,充分利用这个重要的资源。故选E。???

四、短文填空?

7、【答案】terribly;fixed;prepare;lay;when/as;listeners;what;a;to;and__?
【考点】语法填空,短文填词__
【解析】【分析】本文通过作者的经历告诉我们了一个道理:遇到困难时,要努力克服,这样我们就能达到自己的目标。
(1)考查词形变化。本空需要一个副词去修饰后面的形容词shy,故答案为terribly。
(2)考查词形变化。fix one's eyes on sth./sb.是固定表达,意思是“把眼光放在某人或某物上”。fix和eyes是动宾关系,所以本空用过去分词表被动。故答案为fixed。句意:你可以想象那么多双眼睛盯着我,我是多么地害羞。
(3)but前面含有实意动词do,则其后的动词不定式没有to,故填prepare。
(4)考查词形变化。此处是作者回忆过去的事情,所以用过去时。故答案为lay。最困难的部分在于作口头介绍因为不准照着稿子去念。
(5)考查连词。句意:真正考验我的时刻到了当我站在讲台上,双腿颤抖,头脑空白。本空需要一个连词连接两个简单句,而且表示“当……的时候”。故答案为when。
(6)句意:我的听众耐心地等待,没有任何催促我的迹象。根据句意可知,此处用名词复数,故填listeners。
(7)句意:句意:似乎过了很长时间以后,我发现观众们为我进行鼓掌——我成功啦!介词after之后是一个介词的宾语从句,从句没有引导词,没有主语,所填词应该起双重作用,根据句意,故填what。
(8)句意:我害怕在一大群观众面前讲话的缺点消失了。a big audience“一大群观众”,故填a。
(9)句意:通向成功的路。on one's way to...“在去……的路上”。故填to。
(10)考查连词。祈使句+and/or+一般将来时的句子是固定句式。前面的表示条件,后面表示结果。句意:如果克服了恐惧,那么我们就能达到自己的目标。故答案为and。
【点评】㈠⒈ 当主句前面存在do动词的任何形式(did. does. will do. have done, had done.),介词but 后就省去to。例如:
I can't do anything but sleep.
I did nothing but wait.
⒉而如果前面是其他动词,没有do动词的任何形式,就要加to了。例如:
I had no choice but to sleep.
本题第3小题就是but的这一用法。
㈡、⒈“祈使句/名词词组+and +简单句(表示将来)”,and后简单句表示好的结果。
Hurry up, and you will catch the bus.
A little more effort,and you'll succeed.
⒉“祈使句/名词词组+or+简单句(表示将来)”,or后简单句表不理想的结果。
Study hard, or you will fail to pass the exam.
本题第10小题就是考查这种用法。???

五、短文改错?

8、【答案】1.very→too2.them→it3.because→that4.that→who    5.删掉 on   6.begun→began    7.good 前加a8.However→Besides/Moreover/Additionally9.making→make10.wish→wishes__?
【考点】短文改错__
【解析】【分析】1). can't…too…是英语中一个十分有用的表达,意为“不可能太……,无论怎样……也不算过分,越……越……”。句意:我真的太感谢您的邀请了。故把very改为too。
2). 根据前面的your invitation.是单数形式,用it代替,故them改为it 。
3). reason作主语,后面的表语从句用that引导,故把because改为that。
4). that不能引导非限制性定语从句,因为Ann是先行词,指人,故把that改为who。
5). next本身含有“在……”的意思,故把next前的on去掉。
6). 此处用一般过去时态,begun 是过去分词,故把begun改为began。
7).此处是抽象名词具体化,固定搭配:have a good knowledge of精通---,故在good 前加a 。
8).句意:另外,她积极的个性和完美的口语将帮助你的活动成功。此处表示递进关系,不是转折关系,故把However改为Besides/Moreover/Additionally。
9).help (to) do sth.“帮助做某事”,故把making改为make。
10).句意:对你最美好的祝愿。wish作名词表示“祝福”通常用复数,故把wish改为wishes。
【点评】cannot…too…是英语中一个十分有用的表达,意为“不可能太……,无论怎样……也不算过分,越……越……”。如:You can't be too careful. 你越仔细越好。You can't praise the book too much. 这本书值得大加赞扬。
注意:有时也可用can never,impossible等与too连用来表示类似意思。如:It is impossible to get there too soon. 去那儿越早越好。
本题第1小题就是can't…too的这种用法。句意:我真的太感谢您的邀请了。故把very改为too。???

六、书面表达?

9、【答案】Members Wanted
An English speech association has been set up in our school. Now, we are recruiting members. If you are enthusiastic about English speech, please join us.
    By participating in our well-organized activities, you will harvest a lot. To begin with, you can develop good communication skills and make a lot of friends here. What's more, not only can you acquire many speech skills and become a persuasive speaker but also you can improve your spoken English. So join us and show the best of you to the world with your voice.
Students of all grades are welcome. If interested, please scan the QR code and fill in the application form. Don't hesitate to take part in it!
Student Union__?
【考点】提纲作文,文字式应用文__
【解析】【分析】试题分析:本文是一则招募启事。学校最近成立了一个英语演讲社团,打算面向全校招募会员。要求你以光明中学学生会主席的名义用英语写一则招募启事。内容包括: 1.招募条件:热爱演讲,年级不限;  2.简要说明加入社团的好处并呼吁大家参加; 3.报名方式:扫描二维码并填写表格。 注意:1.词数:100左右;2.标题和结尾已给出,不计入总词数;3.可适当增加细节,使行文连贯。
【点评】本文采用三段式,内容齐全,布局合理,语句精炼,同时使用高级句子。An English speech association has been set up in our school.现在完成时态的被动语态用在句中;If you are enthusiastic about English speech , please join us.条件状语从句和祈使句完美结合;not only can you acquire many speech skills ---but also----,句子使用部分倒装;在If interested 中用过去分词做状语非常经典;另外,To begin with, What's more,So等的运用为文章增色添彩。???